Leer focussen, word weerbaar en GROEI!

 

 

 Voor wie

Een  begeleidingstraject is helpend voor kinderen met concentratie- en/of sociaal-emotionele problemen, voor kinderen, die zeer gevoelig zijn, veel piekeren of nadenken, maar ook voor kinderen die snel overprikkeld zijn en hierdoor boos of verdrietig worden of dit op een andere niet-adequate manier uiten.

 

Wat is mindfulness

Door middel van aandachts-, concentratie-, bewegings- en speloefeningen leert een kind zich meer bewust te zijn van wat er allemaal gebeurt in de wereld van gedachten, gevoelens, beelden, geuren en geluiden.

 

 

Waarom met paarden  

Paarden leven in kuddes. Ze zijn specialist in het spiegelen van gedrag. Wanneer je met een paard gaat werken, word je onderdeel van de kudde. Het paard geeft een reactie op jouw gedrag. Je kunt zo experimenteren met ander gedrag en de effecten hiervan.

 

Mindfulness en paarden

Met de oefeningen van mindfulness leer je meer bewust te zijn van je gedrag en leer je vriendelijk te zijn voor jezelf. De paarden kunnen je helpen om meer inzicht te geven over je gedrag. Ze laten je meteen ervaren wat je kunt doen om je problemen anders aan te pakken. Beide technieken leren je om in het hier en nu te blijven, om te accepteren, te focussen en samen te werken. Het maakt je meer weerbaar en je leert duidelijke grenzen te stellen.

 

Praktisch

Orthowest en Jij staat centraal bieden een begeleidingstraject aan in een klein groepje voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in Dussen. Iedere week komen we ruim een uur bij elkaar. Thuis ga je zelf aan de slag met oefeningen.

Voor meer informatie over deelname, kosten en planning, neem contact op met
Janine vd Westen, www.orthowest.nl Tel: 06-57999117
Jolanda Verschoor, www.jijstaatcentraal.nl, tel: 06-17312825

Ook bestaat een individueel begeleidingstraject voor kinderen en jongeren met paarden tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u ook hiervoor contact opnemen met Jolanda Verschoor.