Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding

Voor wie

Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding (IAG) is gericht op gezinnen met kinderen met autisme of een andere ontwikkelingsstoornis.

 

Werkwijze

Vanuit een systemische benadering kijken we naar waar de krachten en de uitdagingen liggen binnen het gezin. Wat gaat er goed en wat is wenselijk om te veranderen binnen de huidige situatie. We verkennen samen de oorzaak van het gedrag van het kind en geven inzicht in de ondersteuningsbehoefte van het kind. Als je als omgeving beter de oorzaak van het gedrag begrijpt en weet wat wel en niet werkt in de begeleiding, scheelt dat veel frustratie zowel bij de ouder als het kind. Samen komen we via persoonlijke en praktische begeleiding tot een op maat gemaakt plan. De tijdsduur van het traject is afhankelijk van de complexiteit van de hulpvraag. Is er sprake van nevenproblematiek welke de begeleiding in de weg staat, dan zal hier eerst aandacht voor zijn.

IK2_2970

Gespecialiseerde individuele begeleiding

 

Tijdens de gespecialiseerde begeleiding individueel wordt er methodisch en ervaringsgericht gewerkt. Het ontdekken van waar je goed in bent, wat je fijn vindt, maar ook waar je nog moeite mee hebt en wat je dan nodig hebt, staat tijdens de begeleiding centraal. Tijdens de begeleiding is er veel aandacht voor voelen. Een kind leert voelen wat een bepaalde situatie/activiteit doet met zijn alertheid en emoties. Voelt iets fijn of juist niet? Waar merk je dit aan? Samen met het kind gaan we op ontdekking naar zijn ‘eigen ik’:  wie ben ik, waar ben ik goed in, wat heb ik nodig? Tijdens de begeleiding kunnen ook situaties besproken worden die in de thuissituatie, op school of bij vrienden actueel zijn. We geven inzicht in deze situaties en handvatten om hier mee om te gaan. We generaliseren de ervaringen die opgedaan zijn tijdens de begeleiding naar de thuissituatie, school of vriendengroep waardoor het kind het geleerde ook in dagelijkse situaties leert toepassen.

 

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Jij Staat Centraal voor een kennismaking

Bij interesse in Jij Staat Centraal kan er contact opgenomen worden met Jolanda Verschoor. Tijdens een telefoongesprek wordt de hulpvraag geïnventariseerd. Als deze passend lijkt wordt er een kennismaking gepland. Tijdens de kennismaking wordt er een rondleiding gegeven en wordt de hulpvraag en wederzijdse verwachtingen verder besproken. Na de kennismaking wordt vastgesteld of begeleiding bij Jij Staat Centraal tot de mogelijkheden behoort.